اخبار

افزایش بهره وری نهاده های دامی با تولید مرغ سایز

افزایش بهره وری نهاده های دامی با تولید مرغ سایز

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش بهره وری نهاده های دامی با تولید مرغ سایز به عنوان یکی از بهترین طرح ها برای افزایش بهره ‌وری نهاده ‌های دام و طیور خبر داد.

مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با تأمین داخلی نهاده‌های مورد نیاز دام و طیور اذعان کرد: در تأمین و تولید ماده اولیه نهاده‌های دامی، وزارت جهاد کشاورزی کارگروه ویژه طرح جایگزینی را با جدیت شروع کرده تا بتوانیم از منشأ داخل، ذرت، سویا و انواع محصولاتی که می‌توانند جایگزین ذرت و سویا شود را تولید و تأمین کنیم.

ایشان در پاسخ به این سوال که در زمینه دامپروری و واحدهای پرورش طیور باید چه اقداماتی انجام شود تا بهره‌وری از نهاده‌های دامی افزایش یابد گفت: یکی از بهترین طرح ها در حوزه نهاده های دام و طیور، افزایش بهره وری نهاده های دامی با تولید مرغ سایز است.

رضایی ادامه داد: پیش از این، 45 روز به طول می‌ کشید تا یک جوجه گوشتی تبدیل به یک مرغ آماده کشتار شود که این عدد در حال حاضر به 40 روز رسیده و سال آینده به 38 روز خواهد رسید که باعث بهبود 0.1 درصدی ضریب تبدیل خواهد شد و 700 تا 800 هزار تن مصرف نهاده‌های دامی وارداتی را کاهش می‌دهد.

شفاف سازی سیستماتیک بازارگاه در حسابرسی به توزیع نهاده

رضایی با بیان اینکه بازارگاه سامانه‌ای برای استفاده تمام بهره‌برداران، دامداران و واردکنندگان است افزود: بازارگاه چیزی جز یک سیستم حسابداری نیست. واردکنندگان متعددی نهاده را وارد می‌کنند که در این سامانه ثبت می‌شود و در هر زمانی به میزان ورود نهاده و میزان باقی ‌مانده آن دسترسی خواهیم داشت.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر با یک گزارش‌گیری از سامانه بازارگاه، به هزینه‌های خوراک دام برای هر واحد تولیدی دسترسی خواهیم داشت، بنابراین بزرگترین مزیت این سامانه شفاف‌سازی است.

پایان وابستگی به واردات مرغ لاین تا 1400

رضایی خاطرنشان کرد: صنعت طیور ما متأسفانه یک صنعت کاملاً مونتاژ است و تمام قطعات مرغ اعم از نهاده‌ها، جوجه اجداد که رأس هرم تولید مرغ واقع شده، به کشور وارد می‌شود و ایجاد وابستگی کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای تأمین جوجه به عنوان نهاده تولید هم مجتمع مرغ لاین را داریم که وابستگی ما به واردات مرغ اجداد را از میان خواهد برد. در کشور ما این نژاد با نام آرین از سالیان قبل وجود داشته و وزارت جهاد کشاورزی با کمک تمام ارگان‌ها و دستگاه‌ها مانند سازمان اقتصادی کوثر و وزارت دفاع به عنوان پشتیبان، تولید این نژاد را شروع کرده است تا هم ارتقا ژنتیکی در جوجه‌ها انجام شود و هم تأمین اجداد در داخل صورت پذیرد.

ایشان افزود: امسال حدود 50 درصد از اجداد مورد نیاز که وارداتی بود توسط لاین آرین تأمین شده و سال آینده برای تأمین 100 درصد اجداد از منشأ داخلی برنامه‌ریزی شده است، همچنین پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال 1400 تمام گوشت مرغ تولیدی از نژاد آرین تأمین شود.

منبع: تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.