بسیاری از کارهای برش در آشپزخانه با یک چاقوی خوب، به راحتی امکانپذیر است. گفته شده تیغهای که به طور خاص برای یک هدف خاص طراحی شده است، میتواند سهولت و دقت بیشتری را در برش ایجاد کند. چاقوهای مناسب، شما را به آمادهسازی غذا با خلاقیت بیشتر ترغیب میکند. هدف این مقاله معرفی انواع چاقوی آشپزخانه و کاربردهای آنها می باشد.
۱- چاقوی سرآشپز
این یکی از مهمترین چاقوهای آشپزخانه در آشپزخانهی شما است. چاقوی سرآشپز به طور معمول دارای یک تیغه پهن است که به سمت بالا تا یک نقطه مخروطی شده که به آن اجازه میدهد تا برای چرخش سریع به عقب و جلو حرکت کند. طول این چاقو میتواند در هر جایی بین ۱۵ تا ۳۰ سانتیمتر باشد. اندازهی این چاقو اغلب با توجه به بزرگ بودن دست آشپز انتخاب میشود.
چاقوی سرآشپز را میتوان تقریباً برای هر کار برش در آشپزخانه، از برش مرغ گرفته تا خرد کردن هویج، به کار برد. به همین دلیل این یک چاقوی ضروری در مجموعه چاقوهای آشپزخانه است.

چاقوی سرآشپز
2- چاقوی کاربردی
طول این چاقو بین ۱۰ تا ۱۷ سانتیمتر است و معمولاً برای برش موادی که برای چاقوی سرآشپز خیلی کوچک است، استفاده میشود. برای خرد کردن یا برش دادن مواد درشت مناسب نیست، اما تیغهی باریک و نوک کوچک آن اجازه میدهد تا کارهایی مانند برشهای نازکتر و یا فیله کردن را حتی بهتر از چاقوی سرآشپز انجام دهد.

چاقوی کاربردی
3- چاقوی استخوانی
چاقوی استخوانی همانطور که از نامش پیداست برای جدا کردن گوشت و ماهی از استخوان استفاده میشود. طول چاقوهای استخوانی به طور معمول حدود ۸ تا ۲۰ سانتیمتر است که عرض تیغهی آنها کمی متفاوت است. تیغههای این چاقو سه نوع انعظافپذیر(که برای جدا کردن گوشت ماهی و مرغ مناسب است)، نیمه سفت و سفت دارند که تیغهی سفت به دلیل اینکه دقت در برش را افزایش میدهد، بیشتر بین آشپزها محبوب است.

چاقوی استخوانی
4- چاقوی نان
از چاقوی نان برای برش نان، کیک و گاهی گوشت، مرغ و غذاهای دریایی استفاده میشود. این چاقو به گونهای طراحی شده است که به شما امکان میدهد نان را بدون فشار دادن یا له شدن، برش بزنید. چاقوی نان برای برش تکههای بزرگ غذا هم ساخته شده است و طول آن میتواند بین ۱۷ تا ۲۵ سانتیمتر باشد.

چاقوی نان
5- ساطور
یکی دیگر از انواع چاقوی آشپزخانه و کاربردهای آنها، ساطور است. ساطور معمولاً جزو بزرگترین و سنگینترین چاقوهای آشپزخانه است. این چاقو به شما امکان میدهد که استخوانها، گوشت و مواد سفت و ضخیم مانند کدو تنبل را به راحتی خرد کنید.

ساطور
6- چاقوی تیغه کوتاه
اگر عاشق تهیهی تزیینات ظریف برای مواد غذایی و نوشیدنیهای خود هستید، این چاقو یکی از لوازم ضروری برای شما است. یکی دیگر از چاقوهای آشپزخانه چاقوی تیغه کوتاه است که معمولا دارای یک تیغهی نازک ۷ تا ۱۰ سانتیمتری با یک نوک تیز است. از این چاقو میتوانید برای برش و پوست کندن میوهها و سبزیجات، و بریدن چربیهای اضافی با دقت بسیار زیاد استفاده کنید. همچنین برای ریز ریز کردن میگو و یا خرد کردن آن هم مورد استفاده قرار میگیرد.

چاقوی تیغه کوتاه
7- چاقوی استیک
این چاقو، چاقوی رومیزی نیز نامیده میشود. چاقوهای استیک چاقوهای کوچکی هستند که برای برش غذای پخته شده، استفاده میشوند. آنها برای برش استیک، مرغ و ماهی عالی هستند. چاقوهای استیک میتوانند دارای لبههای دندانهدار، نیمه دندانهدار یا بدون دندانه باشند. چاقوهای استیک دندانهدار برای مدت زمان طولانی بدون تیزکردن، تیز میمانند. چاقوهای بدون دندانه زودتر کند میشوند، اما تیزکردن آنها راحتتر است.

چاقوی استیک
8- چاقوی مخلوط کننده
این چاقو دارای یک تیغهی مشخص و منحنی و یک دسته در قسمت بالای آن است، بنابراین میتوان آن را به راحتی چرخاند و به عقب و جلو حرکت داد. از این چاقو برای خرد کردن مواد غذایی به قطعات کوچکتر و برای تهیهی ادویهی سسها، سالادها، سوپها و غذاهای دیگر استفاده میشود. همچنین برای برش قطعات سبزیجات تازه مفید است. این ابزار حتی برای برش پیتزاهای خانگی هم بسیار مناسب است.

چاقوی مخلوط کننده
در این مقاله با انواع چاقوی آشپزخانه و کاربردهای آنها آشنا شدید. کدام یک از این چاقوها را در آشپزخانه خود دارید؟ کدام یک را بیشتر استفاده می کنید؟
منبع: مجله دیجی کالا