در قسمت اول تندترین غذاهای جهان، از محبوبیت غذاهای تند در بین بسیاری از مردم سرتاسر جهان سخن گفتیم. در ادامه مقاله تندترین غذاهای جهان، شما را به آشنایی و مطالعه قسمت دوم این مقاله دعوت می کنیم.
۶- «پاپا آلا اوآن کاینا» (Papa a la huancaina)؛ پرو
در نگاه اول، امکان ندارد متوجه طعم تند «پاپا آلا هوآن کاینا»، یک غذای متعلق به کشور پرو شوید که به صورت سرد سرو میشود. برجستهترین مشخصه این غذا، یک سس زردرنگی است که با طعم تند خود، زبانتان را خواهد سوزاند. «پاپا آلا هوآن کاینا»، یک خوراک سیبزمینی است که اصالت آن به منطقه «هوآن کایو» (Huancayo) در کشور پرو برمیگردد و همراه با سس پنیری سرو میشود. دو ماده اصلی تشکیلدهنده سس «پاپا آلا هوآن کاینا»، فلفلهای «آجی آماریو» (aji amarillo chile) و «پنیر سفید» (queso fresco) هستند.
بر طبق افسانهها، «پاپا آلا هوآن کاینا» در اصل ابداع شد تا شکم کارگران راهآهن را سیر کند. سس خامهای و تند این غذا آنقدر خوشمزه و پرطرفدار است که میتوانید آن را با انواع غذاها از کاساوای سرخ شده گرفته تا تخم بلدرچین میل کنید. غذاهای طبخ شده با فلفل چیلی در پرو بسیار محبوب هستند. یک ضربالمثل در این کشور در این مورد وجود دارد که میگوید: ((یک فرد خارجی که فلفل تند میخورد، هرگز پرو را ترک نمیکند.))
۷- «هات پات سیچوآن» (Sichuan hot pot)
«هات پات سیچوآنی»، یکی از تندترین غذاهای جهان است این غذا آنقدر تند است که اشک چشمانتان را درمیآورد، دهانتان را میسوزاند و باعث میشود که پیشانیتان عرق کند
بهترین راه برای توصیف «هات پات سیچوآن»، آتشین و بسیار تند است. «هات پات سیچوآن»، یک مایه سوپی قرمزرنگ است که با فلفلهای قرمز چیلی سیچوآنی خشک شده و دانههای فلفل مزهدار میشود و معمولا آن را در کاسه سرو میکنند. غذاهای خامی چون توفو، قطعات نازکی از گوشت گاو و سبزیجاتی مانند جوانه لوبیا و کلم «بوک چوی» (bok choy) را میتوان با سوپ «هات پات سیچوآنی»، سرو کرد.
«هات پات»، یک غذای سلف سرویس است و افراد میتوانند به انتخاب خود، مواد غذایی خام مختلفی را انتخاب کنند و در این مایه سوپی بریزند تا بپزد. «هات پات سیچوآنی»، آنقدر تند است که اشک چشمانتان را درمیآورد، دهانتان را میسوزاند و باعث میشود که پیشانیتان عرق کند، اما طعم و مزه خارقالعاده آن، ارزش دردی که میکشید را دارد.
«گان گوئو» (Gan guo)، یک نسخه خشک این سوپ است که از ترکیب سبزیجات سرخ شده و مزهدار شده با دانههای فلفل و ورقههای چیلی درست میشود.
۸- «گریوت» (Griot)؛ هائیتی
اصالت «گریوت» به کشور هائیتی در کارائیب برمیگردد و از تکههای گوشت مزهدارشده با ترکیب پرتقال، لیمو و آب لیمو به همراه فلفل قرمز کارائیبی تشکیل میشود. طعم خوراک گوشت «گریوت»، ترش و تند است.
«گریوت» را معمولا به همراه «پیکلیز» (pikliz)، یک بشقاب سبزیجات هایئیتیایی به سر میز میآورند. این خوراک در کشور هائیتی از محبوبیت بالایی برخوردار است و در تمام خانههای این کشور در روزهای معمولی و موقعیتهای خاص خورده میشود. «گریوت» برای مردم هائیتی به معنای «خانواده، خانه و ریشههای قومی» است.
۹- خورش «دورو وات» (Doro wat)
یکی دیگ از تندترین غذاهای جهان، خورش «دورو وات»، یکی از غذاهای ملی اتیوپی است که پخت آن به زمان زیادی نیاز دارد. مهمترین ماده تشکیلدهنده این خورش، «دبره» (debere)، یک ادویه ترکیبی تند است که از ترکیب فلفلهای چیلی خشک، پاپریکا، فلفل فرنگی، شنبلیله، سیر، زنجبیل، ریحان، کوراریما، راتا گراوانز، زنیان، رادهونی و سیاهدانه درست میشود.
از دیگر مواد تشکیلدهنده این خورش میتوان به گوشت قرمز یا سفید و روغن «نیتر کیبه» (Niter kibbeh) اشاره کرد که مخلوطی از کره مایع صافشده و شفاف، شنبلیله، زیره سبز، گشنیز، زردچوبه، هل، دارچین و جوز هندی است و به خورش «دورو وات»، طعمی تندتر اعطا میکند. مردم اتیوپی معمولا از یک نوشیدنی مخصوص عسلی به نام «تج» (t’ej) نیز استفاده میکنند تا طعمی شیرین را به این خورش اضافه کنند.
خورش «دورو وات»، متشکل از تکههای آبدار و تند مرغ در پیازهای کاراملی است که به همراه نان اینجرای اسفنجی و تخممرغ پخته سرو میشود. در اتیوپی، این خورش را غالبا در موقعیتهای خاص مانند تعطیلات یا در زمان دید و بازدید خانوادگی میپزند و سرو میکنند.
۱۰- «گائنگ تای پلا» (Gaeng Tai Pla)؛ تایلند
«گائنگ تای پلا»، یکی دیگر از تندترین غذاهای جهان است. این یک غذای تایلندی است که ترکیبی از یک سوپ غلیظ و خورش کاری به شمار میآید. طعم «گائنگ تای پلا»، تند و پرادویه است و در میان ماهیگیران جنوب تایلند، محبوبیت زیادی دارد. پایه اصلی این غذا، «تای پلا» (tai pla)، یک سس نمکی است که از ترشی اعضای بدن ماهی درست میشود.
فلفلهای چیلی خشک، سیر، خمیر میگو، زردچوبه و گالنگال (گیاهی شبیه به زنجبیل) در کنار دیگر ادویهجات، طعمی تند و دهانسوز به این غذا میدهند. تکههایی از ماهی خشک، گاهی اوقات با سبزیجاتی مغذی چون بادمجان، ریشه بامبو و لوبیا مخلوط میشوند تا بتوان طعم تند این غذا را تحمل کرد، اما باید بدانید که «گائنگ تای پلا» در زادگاه خود، شهر «ناخون سی تامارات» (Nakhon Si Thammarat) در شمال تایلند، بدون هیچ افزودنی خورده میشود و طعم آن بسیار تند است.
پایان قسمت دوم
منبع: کجارو