محبوبیت غذاهای تند برای بسیاری از مردم جهان غیرقابل انکار است. به طوری که شما مجبور می شوید چند لیوان آب بخورید تا سوزش دهانتان از بین برود. به همین منظور، شما را با آخرین قسمت از سری مقاله تندترین غذاهای جهان آشنا می کنبم.
۷- «هات پات سیچوآن» (Sichuan hot pot)
بهترین راه برای توصیف «هات پات سیچوآن»، آتشین و بسیار تند است. «هات پات سیچوآن»، یک مایه سوپی قرمزرنگ است که با فلفلهای قرمز چیلی سیچوآنی خشک شده و دانههای فلفل مزهدار میشود و معمولا آن را در کاسه سرو میکنند. غذاهای خامی چون توفو، قطعات نازکی از گوشت گاو و سبزیجاتی مانند جوانه لوبیا و کلم «بوک چوی» (bok choy) را میتوان با سوپ «هات پات سیچوآنی»، سرو کرد.
«هات پات»، یک غذای سلف سرویس است و افراد میتوانند به انتخاب خود، مواد غذایی خام مختلفی را انتخاب کنند و در این مایه سوپی بریزند تا بپزد. «هات پات سیچوآنی»، آنقدر تند است که اشک چشمانتان را درمیآورد، دهانتان را میسوزاند و باعث میشود که پیشانیتان عرق کند، اما طعم و مزه خارقالعاده آن، ارزش دردی که میکشید را دارد.
«گان گوئو» (Gan guo)، یک نسخه خشک این سوپ است که از ترکیب سبزیجات سرخ شده و مزهدار شده با دانههای فلفل و ورقههای چیلی درست میشود.
۸- «گریوت» (Griot)؛ هائیتی
اصالت «گریوت» به کشور هائیتی در کارائیب برمیگردد و از تکههای گوشت مزهدارشده با ترکیب پرتقال، لیمو و آب لیمو به همراه فلفل قرمز کارائیبی تشکیل میشود. طعم خوراک گوشت «گریوت»، ترش و تند است.
«گریوت» را معمولا به همراه «پیکلیز» (pikliz)، یک بشقاب سبزیجات هایئیتیایی به سر میز میآورند. این خوراک در کشور هائیتی از محبوبیت بالایی برخوردار است و در تمام خانههای این کشور در روزهای معمولی و موقعیتهای خاص خورده میشود. «گریوت» برای مردم هائیتی به معنای «خانواده، خانه و ریشههای قومی» است.
۹- خورش «دورو وات» (Doro wat)
خورش «دورو وات»، یکی از غذاهای ملی اتیوپی است که پخت آن به زمان زیادی نیاز دارد. مهمترین ماده تشکیلدهنده این خورش، «دبره» (debere)، یک ادویه ترکیبی تند است که از ترکیب فلفلهای چیلی خشک، پاپریکا، فلفل فرنگی، شنبلیله، سیر، زنجبیل، ریحان، کوراریما، راتا گراوانز، زنیان، رادهونی و سیاهدانه درست میشود.
از دیگر مواد تشکیلدهنده این خورش که از تندترین غذاهای جهان است میتوان به گوشت قرمز یا سفید و روغن «نیتر کیبه» (Niter kibbeh) اشاره کرد که مخلوطی از کره مایع صافشده و شفاف، شنبلیله، زیره سبز، گشنیز، زردچوبه، هل، دارچین و جوز هندی است و به خورش «دورو وات»، طعمی تندتر اعطا میکند. مردم اتیوپی معمولا از یک نوشیدنی مخصوص عسلی به نام «تج» (t’ej) نیز استفاده میکنند تا طعمی شیرین را به این خورش اضافه کنند.
خورش «دورو وات»، متشکل از تکههای آبدار و تند مرغ در پیازهای کاراملی است که به همراه نان اینجرای اسفنجی و تخممرغ پخته سرو میشود. در اتیوپی، این خورش را غالبا در موقعیتهای خاص مانند تعطیلات یا در زمان دید و بازدید خانوادگی میپزند و سرو میکنند.
۱۰- «گائنگ تای پلا» (Gaeng Tai Pla)؛ تایلند
«گائنگ تای پلا»، یک غذای تایلندی است که ترکیبی از یک سوپ غلیظ و خورش کاری به شمار میآید. طعم یکی از تندترین غذاهای جهان ،تند و پرادویه است و در میان ماهیگیران جنوب تایلند، محبوبیت زیادی دارد. پایه اصلی این غذا، «تای پلا» (tai pla)، یک سس نمکی است که از ترشی اعضای بدن ماهی درست میشود.
فلفلهای چیلی خشک، سیر، خمیر میگو، زردچوبه و گالنگال (گیاهی شبیه به زنجبیل) در کنار دیگر ادویهجات، طعمی تند و دهانسوز به این غذا میدهند. تکههایی از ماهی خشک، گاهی اوقات با سبزیجاتی مغذی چون بادمجان، ریشه بامبو و لوبیا مخلوط میشوند تا بتوان طعم تند این غذا را تحمل کرد، اما باید بدانید که «گائنگ تای پلا» در زادگاه خود، شهر «ناخون سی تامارات» (Nakhon Si Thammarat) در شمال تایلند، بدون هیچ افزودنی خورده میشود و طعم آن بسیار تند است.
۱۱- مربای چیلی
بهتر است بدانید که وقتی از مربای چیلی صحبت میکنیم، منظور این نیست که شما میتوانید این مربا را با نان تست به عنوان صبحانه بخورید. طبخ مربای چیلی، مانند دیگر مرباها نیست، زیرا فلفل چیلی مانند گیاهان و سبزیجات، فیبر گیاهی پکتین ندارد. پس حواستان را جمع کنید و از طریق مزه کردن آن در حین پخت، به موقع آن را از روی گاز بردارید.
از مواد تشکیلدهنده مربای چیلی میتوان به سیر، زنجبیل، فلفلهای چیلی قرمز با تندی متوسط، گوجهفرنگی، شکر، سرکه قرمز، نمک و سس «ووسترشایر» (Worcestershire sauce) اشاره کرد.
برای طبخ مربای چیلی، فلفلها را با گوجهفرنگی در یک غذاساز میریزند و آنها را مخلوط میکنند تا به یک ترکیب یکدست تبدیل شوند. سپس تمام مواد لازم دیگر را به آن میافزایند و در یک قابلمه به آرامی میپزند تا شکر حل شود. مدت زمان لازم برای تهیه یک مربای چیلی غلیظ و خوشرنگ، حدود یک ساعت است. شما میتوانید مربای چیلی را در ظرفهای دربسته در یخچال به مدت ۶ ماه نگهداری کنید.
۱۲- خوراک بادمجان، چیلی، سیر و زنجبیل؛ سیچوآن چین
بادمجان، یکی از خوشمزهترین مواد غذایی است که طعم آن با ادویهجات، همخوانی بسیاری دارد. در شهر سیچوآن، بادمجان را با ترکیب سه گانه زنجبیل، سیر و فلفل چیلی طبخ میکنند و همراه با یک کاسه برنج قهوهای باسماتی بخارپزشده به سر میز میآورند.
خوراک بادمجان سیچوآنی از بادمجان، نمک و روغن و سس آن از آرد ذرت، سس فلفل و لوبیا، فلفل چیلی سیچوآنی، زنجبیل، سیر، آب مرغ یا سبزیجات، شکر قهوهای، سرکه برنج قهوهای، پیاز و گشنیز تشکیل میشود.
برای طبخ خوراک بادمجان سیچوآنی، ابتدا بادمجانها را پوست میگیرند، خرد میکنند و روی آنها کمی نمک میپاشند تا آب اضافه و تلخی بادمجانها گرفته شود. سپس بادمجانها را به روغن آغشته میکنند و در فر به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه میپزند تا به رنگ طلایی دربیایند.
برای تهیه سس این خوراک لذیذ، مواد لازم را باهم مخلوط میکنند و برای چند دقیقه روی حرارت متوسط گاز میپزند تا سس غلیظ شود. برای سرو، سس تند و بسیار خوشطعم این خوراک را روی بادمجانها میریزند و با برنج قهوهای سرو میکنند.
۱۳- «اوئهوس رانچروس» (Huevos rancheros)
«اوئهوس رانچروس»، یک صبحانه مکزیکی است که از تندترین غذاهای جهان به شمار می آید که از تخممرغ، تورتیلای ذرت، پیاز، سیر، زیره سبز، گشنیز، فلفلهای چیلی، رب گوجهفرنگی، گوجهفرنگی و خامه ترش تشکیل میشود. این غذا را معمولا با لوبیا، برنج، سوسیس گوشت و آووکادو سرو میکنند. فلفل چیلی، «هوووس رانچروس» را تکمیل میکند و طعمی بینهایت منحصربهفرد به آن میدهد.
برای طبخ «اوئهوس رانچروس»، تمام مواد را به غیر از تخممرغ و نان تورتیلا، داخل یک ماهیتابه میپزند تا یک سس غلیظ و خوشرنگ به دست بیاید. سپس داخل سس را گود میکنند و تخممرغها را در آن میشکنند. شما میتوانید پس از سرخ شدن تخممرغها، «اوئهوس رانچروس» را با نان تورتیلا و در صورت تمایل با سوسیس گوشت سرخ شده نوش جان کنید.
۱4- خوراک گوشت گوساله با لوبیا چیتی و چیلی
گوشت گوساله و چیلی، یک ترکیب کلاسیک هستند. طعم پرملات گوشت در کنار گرمای فلفلهای دودی و خشک شده هالوپینو (یکی از انواع فلفل چیلی)، یک خورش بینظیر را خلق میکنند که حتما باید آن را امتحان کنید.
خوراک گوشت و چیلی از استیک گوشت، نمک، فلفل سیاه، روغن زیتون، پیاز، سیر، پاپریکای شیرین، زیره سبز، فلفل دودی مکزیکی «چیپوتله» (chipotle)، رب گوجهفرنگی، سرکه، شکر قهوهای و لوبیا چیتی یا لوبیای سیاه تشکیل میشود.
برای طبخ خوراک گوساله و لوبیا، گوشت را با ادویهجات مزهدار میکنند و سپس روی حرارت متوسط گاز با روغن زیتون کمی تفت میدهند. در ادامه، بقیه مواد لازم را به آن میافزایند و آنقدر میپزند تا بافت گوشت، ترد شود. در آخرین مرحله، لوبیاهای پخته را به خورش اضافه میکنند و همراه با پیاز، آووکادو، گشنیز و فلفل چیلی به سر میز میآورند. شما میتوانید این خوراک را با برنج باسماتی نیز سرو کنید.
۱5- تستهای پنیری چیلی (Chilli cheese toasties)
برای درست کردن یک تست پنیری چیلی به نان سفید یا قهوهای تست، کره، پنیر معمولی یا چدار رنده شده، فلفل سبز چیلی، پیاز، گوجهفرنگی، برگ گشنیز، ادویه چات ماسالا، نمک و فلفل سیاه، سس کچاپ و چاتنی گشنیز نیاز دارید. چاتنی گشنیز، یک چاشنی بسیار لذیذ ازست که از برگ گشنیز، فلفل سبز چیلی، زیره سبز، آب لیمو و نمک تشکیل میشود.
برای درست کردن چاشنی گشنیز، کافی است که تمام مواد اولیه را به اضافه کمی آب داخل یک غذاساز بریزید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. طبخ تست پنیری چیلی نیز بسیار ساده و سریع است و با مالیدن کره و چاتنی گشنیز به نان آغاز میشود. سپس پنیر، فلفلهای چیلی، پیاز، گوجهفرنگی و گشنیز را بین دو نان قرار میدهند و با نمک، فلفل و ادویه چات ماسالا، تستها را مزهدار میکنند. تستها در نهایت در دمای متوسط روی گریل گذاشته میشوند تا به رنگ طلایی قهوهای دربیایند. شما میتوانید تست پنیری چیلی را با سس کچاپ نوش جان کنید.
۱6- آناناس کاراملی با نمک چیلی (Caramelised pineapple with chilli salt)
آناناس کاراملی با نمک چیلی را میتوان به همراه بستنی نارگیلی به عنوان یک دسر گرمسیری سرو کرد یا آن را به عنوان مخلفات کنار کباب باربیکیو به سر میز آورد. از مواد تشکیلدهنده آناناس کاراملی میتوان به کره، آناناس و آب اشاره کرد. نمک چیلی نیز با پوست لیمو، فلفل فرنگی، نمک دریایی و شکر درست میشود.
برای طبخ آناناس کاراملی کافی است کره را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط آب کنید و سپس آناناسهای حلقه حلقه شده را به آن بیفزایید و آنقدر سرخ کنید تا کاراملی شوند و آب موجود در آنها تبخیر شود. برای سرو، آناناسهای کاراملی را داخل یک ظرف بریزید و با نمک چیلی آنها را مزهدار کنید.
۱7- فلفل چیلی هالوپینوی سوخاری
فلفل چیلی هالوپینوی سوخاری، یک پیشغذای فوقالعاده است که با طعم خود شما را شگفتزده خواهد کرد. از مواد تشکیلدهنده این پیشغذا میتوان به فلفلهای هالوپینو، آرد ساده، پاپریکای دودی، تخممرغ، آرد سوخاری و روغن اشاره کرد. برای پر کردن فلفلها نیز از پنیر خامهای، پنیر پارمیسان، انگور، نمک و فلفل سیاه استفاده میکنند.
برای طبخ مواد داخل فلفلها، باید پنیر خامهای، پنیر پارمیسان و انگورهای خردشده را با نمک و فلفل مزهدار کنید و کنار بگذارید. سپس فلفلها را در یک قابلمه آب جوش بپزید. پس از سرد شدن فلفلها، یک برش ظریف در آنها ایجاد کنید و مواد را داخل آنها بریزید و به گونهای فلفل را ببندید که انگار بریده نشدهاند.
در ادامه، باید فلفلها را در مخلوط آرد و پاپریکا، سپس در تخممرغ و در نهایت در آرد سوخاری بزنید. فلفلهای پرشده را در روغن سرخ کنید تا رنگ آنها طلایی قهوهای شود. فلفلهای سوخاری شما آماده است. در نهایت یکی از تندترین غذاهای جهان آماده است.
پایان قسمت سوم ( پایانی )
منبع: کجارو