مقالات

تفاوت چلو با پلو و طرز تهیه هر کدام

تفاوت چلو با پلو و طرز تهیه هر کدام

بسیاری چلو و پلو را یکی می‌دانند؛ اما تفاوت‌هایی بین این دو در روش پخت برنج وجود دارد. در این مقاله به تفاوت چلو با پلو و طرز تهیه هر کدام از آنها می پردازیم.

تفاوت چلو و پلو در چیست؟

تفاوت چلو با پلو با هم این است که در پخت چلو برنج را به شکل ساده دم می‌کنیم و پس از آماده شدن، آن را در کنار انواع خورش یا گوشت‌های کبابی و سبزیجات مختلف مصرف می‌کنیم. اما پختن و سرو کردن پلو به شکل دیگر انجام می‌شود. پلو را می‌توان یک برنج ترکیبی دانست و همانطور که از نامش مشخص است، برنج باید به همراه مواد دیگر مانند انواع سبزیجات و گوشت و حبوبات آماده شود و غذاهایی مثل لوبیاپلو، سبزی پلو، عدس پلو و… تهیه شوند.

چلو

در فرهنگ لغت و همچنین در سنت اصیل ایرانی، چلو را برنجی می‌دانند که با روغن یا کره به شکل خشک و ساده پخته می‌شود و در کنار انواع گوشت و سبزی و لبنیات مصرف خواهد شد. چلو برنج آب پز شده است که با درصد کمی از چربی پخته می‌شود و هضم و گوارش آن آسان است.

دستور پخت چلو

ابتدا لازم است برنجی مرغوب را برای پخت چلو تهیه کنید؛ برنجی که از عطر خوش و ظاهر مطلوبش اطمینان دارید.

مقدار مورد نظری از برنج را در بازه زمانی یک تا یک و نیم ساعت در آب خنک بریزید تا خیس شود و بعد با خالی کردن آب آن، از لعاب موجود در برنج بکاهید. (می‌توانید در این مرحله به برنج نمک اضافه کنید)

یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و به میزان مورد نیاز در آن نمک بریزید. سپس درب آن را بگذارید و آن را روی میزان حرارت مناسبی از شعله اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و نمک به جوش آید.

پس از جوشیدن آب، برنج را داخل آن بریزید و اجازه دهید تا برنج در حد نیمه پخت شدن در داخل آن بپزد. (برنج را بیشتر از ده دقیقه نباید بپزید)

 پس از امتحان کردن برنج و اطمینان از له شدن آن در بین انگشتان، آن را آبکش کنید.

مقداری روغن یا کره را کف قابلمه ریخته تا داغ شود. بعد برنج آبکش شده را روی آن بریزید و مقدار کمی آب روی برنج ریخته و منافذ و روزنه‌هایی را بین برنج‌ها ایجاد کنید.

 درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و آن را روی قابلمه بگذارید و یک تا یک ساعت و نیم به آن اجازه دم شدن دهید. بعد چلو شما آماده سرو خواهد شد.

چلو

چلو

پلو

پلو برنجی است که در ترکیب با سبزی و گوشت و انواع ادویه پخته می‌شود.

دستور پخت پلو

 مقدار دلخواهی از برنج را پاک می‌کنیم و آن را در قابلمه‌ای که از آب پر شده است، می‌ریزیم تا به مدت یک تا یک و نیم ساعت خیس بخورد. برای شستن آن می‌توانیم از نمک هم استفاده کنیم.

قابلمه‌ای را تا نیمه از آب پر می‌کنیم و مقداری نمک به آن می‌افزاییم و آن را روی شعله قرار می‌دهیم تا به جوش بیاید.

هنگامی‌که آب جوشید، برنج را داخل آب می‌ریزیم و حدود ده دقیقه و تا زمانی که دانه‌های برنج کشیده شوند و به قدری بپزند که بتوان آن‌ها را میان دو انگشت له کرد، در حال پخت نگه می‌داریم. سپس باید برنج را آبکش کنیم.

کف قابلمه دیگری را با کره یا روغن چرب می‌کنیم و بعد برنج آبکش شده و مواد دیگر که آماده کرده‌ایم (سبزی، گوشت، حبوبات پخته یا سرخ شده) را به صورت لایه لایه در قابلمه می‌ریزیم. (یک لایه برنج یک لایه مواد، تا جایی که برنج و مواد تمام شوند)

درب قابلمه را با دم کنی می‌پوشانیم و حدود یک ساعت اجازه می‌دهیم که پلو دم بکشد و بعد پلوی ما آماده خوردن است‌.

پلو

پلو

سخن پایانی

در این مقاله با تفاوت چلو با پلو و طرز تهیه هر کدام آشنا شدید. همان‌طور که خواندید، تفاوت چلو و پلو تنها در نام آن‌ها نیست، بلکه در نحوه پخت و سرو آن‌ها نیز فرق‌هایی وجود دارد. پس اگر در منوی رستورانی، این دو عنوان را مشاهده کردید، به یاد تفاوت چلو و پلو بیفتید. چلو برنجی ساده است، در حالی که پلو برنجی ترکیبی بوده که با مواد خوراکی دیگری دم می‌شود.

منبع: ستاره

6 دیدگاه در “تفاوت چلو با پلو و طرز تهیه هر کدام

  1. ناشناس گفت:

    چقدر جالب بود واقعا نمیدونستم

  2. شیرین نصرتی گفت:

    سلام ممنون بابت مطالبی که میذارین

    1. مجله پرحنایی گفت:

      سلام و سپاس از شما

    2. مجله پرحنایی گفت:

      سلام تشکر از نظر شما

  3. کیمیا تشکری گفت:

    سلام وقت بخیر
    تشکر از شما بابت تمامی مطالب که میذارین
    در صورت امکان مطالب مربوط به آشپزی رو زیادتر کنین

    1. مجله پرحنایی گفت:

      سلام سپاس از نظر شما
      حتما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.