ته چین مرغ و بادمجان
ته چین مرغ و بادمجان یک غذای سنتی ایرانی مخصوص شهر شیراز است که می توان از آن به عنوان یک غذای مجلسی برای مراسم های مهمانی و جشن طبخ کرد.
مواد لازم ( برای 8 نفر ):
- برنج 5 پیمانه
- سینه مرغ 3 عدد
- بادمجان 3 عدد
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- زرشک 100 گرم
- آب مرغ 1 پیمانه
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- ماست پر چرب 1 پیمانه
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
دستور پخت:
1- در مرحله اول باید سینه های مرغ را با 1 عدد پیاز ، نمک ، زرد چوبه و چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید سپس خرد کنید و کنار بگذارید.
2- بادمجان ها را پوست بگیرید و به اندازه ای که میخواهید برش بزنید. روی بادمجان ها کمی نمک بپاشید و 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا آب اضافی بادمجان ها خارج شود سپس در روغن سرخ کنید.
3- در این مرحله از تهیه ته چین مرغ و بادمجان، برنج را 30 دقیقه قبل از پخت خیس دهید. برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و نرم شود سپس آبکشی کنید. زرشک را در آب گرم خیس دهید تا نرم شود سپس زرشک و شکر را با مقداری کره تفت دهید.
4- داخل کاسه ای ماست، زرده های تخم مرغ ، مقداری زعفران دم کرده و نمک را با 1/2 برنج آبکش شده مخلوط کنید. ته قابلمه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و نصف پلو زعفرانی را داخل قابلمه بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا مواد خوب فشرده شوند.
5- زرشک بادمجان سرخ شده و مرغ ریش ریش شده را اضافه کنید. برنج سفید را روی مواد بریزید و در انتها با باقی مانده برنج زعفرانی روی برنج سفید بپوشانید (میتوانید کل برنج را زعفرانی کنید).
حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کنید سپس 1 لیوان آب مرغ را روی برنج بریزید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 1 ساعت اجازه دهید برنج بپزد. پس از پخت برنج را به صورت قالبی داخل ظرف برگردانید و ته چین مرغ و بادمجان را سرو کنید.
منبع: ایران کوک