۱- سوفله مرغ فرانسوی
سوفله مرغ فرانسوی، نوعی غذا با مرغ چرخ کرده است که در آن از انواع سبزیجات رنگارنگ استفاده شده و با سس مخصوصی مزهدار میشود.
مواد لازم | |
مرغ چرخ کرده | 300 گرم |
بادمجان حلقه شده | 2 عدد |
پیاز نگینی خرد شده | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 1 پیمانه کوچک |
هویج بزرگ حلقه شده | 2 عدد |
گوجه فرنگی متوسط حلقه شده | 2 عدد |
کدو سبز بزرگ حلقه شده | 1 عدد |
پنیر پیتزای رنده شده | 200 گرم |
نخود فرنگی پخته | 1 پیمانه متوسط |
آرد ذرت | 2 قاشق غذاخوری سرپر |
شیر سرد | 1 لیوان |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ابتدا پیاز را در ۲-۳ قاشق روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن بزنید. سپس مرغ چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
- هویج را با مقداری آب بپزید تا نرم شود.
- بادمجان و کدو را با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود، یا در صورت تمایل گریل کنید (در فر یا ماکروفر).
- جعفری ساطوری را به مرغ اضافه کنید و کمی باهم تفت دهید.
- سبزیجات پخته و نرم شده شامل هویج، کدو، بادمجان و نخود فرنگی را به مرغ و پیاز و جعفری اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- در ظرفی جداگانه، آرد را با شیر خوب مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
- وقتی مایه به حباب زدن رسید، آن را در ظرف پیرکس بریزید، روی آن را با گوجه فرنگی بپوشانید و سپس پنیر پیتزا بپاشید.
- ظرف را به مدت ۲۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پنیر طلایی شود.

۲- شنیسل سوئدی
سینشل سوئدی نوعی غذا با مرغ چرخ کرده است. در کشور سوئد، این غذای خوشمزه بیشتر در جشنها و میهمانیها مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد لازم | |
مرغ چرخ کرده | 400 گرم |
شیر | 1 لیوان |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
سس گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
پودر کاری | 1 قاشق مرباخوری |
پنیر پیتزای رنده شده | 250 گرم |
پودر سوخاری | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- شیر و مرغ چرخ کرده را همراه با آرد و تخم مرغ در مخلوط کن خوب مخلوط کنید.
- سپس نمک، فلفل، سس گوجه فرنگی، پودر کاری، زردچوبه و پنیر پیتزا را در مخلوط کن بریزید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
- کف یک ظرف نچسب را چرب کنید، کمی پودر سوخاری بپاشید، خمیر را به صورت دایره هایی به قطر ۵ سانتیمتر درآورده، روی پودر سوخاری قرار دهید. سپس مقداری از پودر سوخاری را روی خمیر نیز بپاشید.
- ظرف را به مدت ۱ ساعت در فر ۱۴۰ درجه سانتیگراد، ابتدا با شعله زیرین و سپس با شعله بالایی قرار دهید. در این فاصله چند بار غذا را چک کنید تا نسوزد.

۳- کیک سیب زمینی
این کیک یک نوع غذا با مرغ چرخ کرده است که به صورت قالبی درست شده و برای عصرانه و شام مناسب است. با تزیین آن میتوانید آن را به عنوان غذایی مناسب برای جشنها و میهمانیها استفاده کنید.
مواد لازم | |
سیب زمینی | 1 کیلوگرم |
مرغ چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
تخم مرغ | 6 عدد |
جعفری ساطوری | 2 قاشق غذاخوری سرپر |
گوجه فرنگی بزرگ | 1 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- مرغ چرخ کرده را با پیاز داغ و کمی نمک و فلفل تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- سیب زمینیها را پخته، پوست بگیرید و بکوبید.
- سیب زمینی و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا خمیر شود.
- ته یک ظرف نچسب روغن بریزید. هنگامی که روغن گرم شد، نیمی از خمیر سیب زمینی و تخم مرغ را در آن پهن کنید.
- روی آن را با مرغ چرخ کرده سرخ شده در پیاز بپوشانید. جعفری و گوجه فرنگی را روی آن بریزید و بقیه خمیر سیب زمینی و تخم مرغ را روی آن پهن کنید.
- کمی کره آب شده یا روغن روی آن بدهید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- ظرف انتخابی باید بزرگ باشد تا ضخامت کیک بیش از ۵ سانتیمتر نشود.
- برای اینکه روی کیک طلایی شود میتوانید ۱۰ دقیقه شعله بالای فر را روشن کنید.
- کیک را پس از پخت در دیس برگردانید و با جعفری، تربچه و پیاز تزیین کنید.
نکته: کیک مرغ چرخ کرده را میتوانید در ماهیتابه نچسب درست کنید. پس از سرخ شدن یک طرف، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

۴- مرغ قلقلی با سس
این مرغهای قلقلی که نوعی غذا با مرغ چرخ کرده است را میتوان به عنوان یک میان وعده عالی یا یک خوراک لقمهای، سرو کرد یا به صورت سرد در تفریحات خارج از خانه مورد استفاده قرار داد.
مواد لازم | |
مرغ چرخ کرده | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد |
ساقه کرفس ریز خرد شده | 1/2 |
سیر له شده | 1 حبه |
سویاسس رقیق | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
پیازچه | 1 دسته کوچک |
سویاسس غلیظ | 3 قاشق غذاخوری |
کنجد | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- مرغ را به تکههای کوچک خرد کنید. آنها را به مدت ۲-۳ دقیقه در روغن در داخل ماهیتابه بر روی حرارت زیاد سرخ کنید تا طلایی شود.
- مرغ را از ماهیتابه خارج کنید. پیاز، کرفس و سیر را در ماهیتابه بریزید و ۱ الی ۲ دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند.
- مرغ، پیاز، کرفس و سیر سرخ شده را در غذاساز بریزید تا خمیر شوند.
- یک قاشق غذاخوری سویا سس رقیق، تخم مرغ و به میزان لازم نمک و فلفل به خمیر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- از خمیر گلولههایی به اندازه یک گردو درست کنید. به مدت ۵-۴ دقیقه در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- پیازچهها را به قطعات ۵ سانتیمتری خرد کنید. به مدت ۲-۱ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند، سپس سویا سس غلیظ و کنجد را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- مرغهای قلقلی را داخل ظرف بچینید و پیازچه را کنار آن قرار دهید.

۵- قارچ پلو
قارچ پلو، نوعی غذا با مرغ چرخ کرده است که ظاهری شبیه به استانبولی پلو دارد. اما از آنجا که با مرغ چرخ کرده درست میشود خیلی سریع و در حداقل زمان ممکن، قابل طبخ است.
مواد لازم | |
برنج | 2 پیمانه |
قارچ حلقه شده | 400 گرم |
پیاز خرد شده | 3 عدد |
فلفل دلمه ای قرمز نگینی | 1 عدد |
فلفل دلمه ای سبز نگینی | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
کاری | 1 قاشق مرباخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
مرغ چرخ کرده | 150 گرم |
دستور تهیه:
- پیاز خرد شده را در روغن بر روی حرارت ملایم، تفت دهید تا طلایی شود.
- پودر کاری، نمک و زردچوبه را روی پیاز بریزید و با پیاز مخلوط کنید. سپس مرغ چرخ کرده را اضافه کنید.
- مرغ را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس قارچ و فلفل دلمهای را اضافه کرده و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
- رب گوجه فرنکی را به مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم یکی دو دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- برنج را آبکش کنید. سس مرغ را لا به لای برنج قرار دهید، سپس برنج را دم کنید.

مرغ قلقلی بنظرم خیلی خوب بود ممنون از پرحنایی
سپاس از شما
قارچ پلو باید جالب باشه
شنیسل سوئدی جالبه بنظرم