آشپزی

طرز تهیه “ماتسوبال”

ماتسوبال

ماتسوبال یک نوع سوپ مرغ است که از موادی چون نان ماتسو یا فطیر، تخم‌مرغ، آب، مرغ، سبزیجات و یک نوع چربی نظیر مارگارین یا چربی مرغ تشکیل می‌شود. ماتسو به نان ورنیامده‌ای اشاره دارد که یهودیان در حین فرار از مصر باستان می‌خوردند؛ زیرا آنها زمانی برای پخت کامل نان نداشتند. این کوفته‌های مشهور در کشور آمریکا با نام ماتسوبال شناخته می‌شوند.

      مواد لازم: ( برای 6 نفر )

      برای مایه سوپ

  • ۱ عدد مرغ کامل، حدود ۲ کیلوگرم
  • ۶ عدد هویج بزرگ پوست‌کنده و خردشده
  • ۶ عدد ساقه کرفس
  • ۱ عدد پیاز طلایی پوست‌کنده، قاچ شده به چهار قسمت
  • ۱ مشت جعفری یا شوید تازه
  • ۲ قاشق چای‌خوری دانه فلفل سیاه
  • ۲ عدد برگ بو
  • نمک به مقدار لازم

      برای ماتسو بال‌ها

  • ۳ عدد تخم مرغ بزرگ همزده
  • سه چهارم لیوان آرد ماتسو (از آسیاب‌کردن نان فطیر خشک‌شده ساده نیز می‌توان آن را تهیه کرد) یا آرد گندم
  • یک چهارم لیوان روغن هسته انگور یا چربی مرغ آب‌شده
  • نصف قاشق چای‌خوری بکینگ پودر
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک

     آماده‌سازی نهایی

  • ۴ عدد هویج پوست‌کنده که به صورت مورب برش خورده
  • ۲ قاشق غذاخوری شوید تازه ساطوری‌شده
  • نمک و فلفل سیاه ساییده‌شده به مقدار لازم

دستور پخت:

برای مایه سوپ

۱- مرغ را در قابلمه قرار دهید و ۳ لیتر آب سرد روی آن بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا آب بجوشد و سپس به مدت ۱۵ دقیقه، مرغ را در آن بجوشانید. کف‌های روی آب را جمع کنید و دور بریزید.

۲- بقیه مواد لازم برای مایه سوپ را اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را بگذارید. به مدت دو ساعت آن را بپزید.

۳- مرغ را از آب مرغ جدا کنید و وقتی سرد شد، آن را به تکه‌های کوچک ۲٫۵ سانتی‌متری تقسیم کنید.

۴- آب مرغ را از قابلمه به یک ماهیتابه بزرگ برای تهیه سس انتقال دهید. در این مرحله باید حدود ۲ لیتر مایه سوپ داشته باشید.

برای ماتسوبال‌ها

۱- تمام مواد لازم را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید و اگر دوست داشتید، شوید تازه ساطوری‌شده را نیز به آن بیفزایید.

۲- روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.

۳- با استفاده از یک قاشق یا اسکوپ‌ساز بستنی، حدود ۲ قاشق غذاخوری از این ترکیب را بردارید و به شکل توپ دربیاورید.

۴- این توپ‌های آردی را با دقت و یکی‌یکی در یک قابلمه آب جوش بیندازید. در قابلمه را بگذارید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه آنها را بجوشانید تا کاملا بپزند.

آماده ‌سازی نهایی

۱- آب مرغ را دوباره بجوشانید، هویج‌ها و نمک و فلفل را به آن بیفزایید تا مزه‌دار شود. شعله گاز را کم کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه آن را بپزید تا هویج‌ها کمی ترد شوند.

۲- مرغ‌های تکه‌تکه شده و ماتسو بال‌ها را به آنها بیفزایید تا گرم شوند.

۳- روی آن را با شوید ساطوری‌شده تزئین و سرو کنید.

منبع: کجارو

1 دیدگاه در “طرز تهیه “ماتسوبال”

  1. ناشناس گفت:

    جالب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.