مرغ جرک از جامائیکا
مرغ جرک چیست؟
«جرک» (Jerk) به ترکیبی از ادویهجات و همچنین یک روش آشپزی اطلاق میشود و با یادگیری آن میتوانید بهسادگی طعم و مزههای جامائیکایی را در خانه خود، خلق کنید. جرک چیکن، مرغ جرک یا مرغ گریل تند جامائیکایی با این روش، توسط سیر، دارچین، جوز هندی، فلفل فرنگی و آویشن مزهدار شده و معمولا روی چوب درخت فلفل پیمنتو یا درخت گردو یا زغال، کباب و پخته میشود.
خاستگاه مرغ جرک
خاستگاه مرغ جرک، درست مانند دیگر غذاهای کارائیبی به غرب آفریقا برمیگردد؛ مکانی که گوشت، قبل از پختهشدن با انواع ادویهجات تند و آتشین، مزهدار میشد. درباره اصطلاح جرک و خاستگاه آن، دو تئوری اصلی وجود دارد؛ طبق یکی از آنها، این اصطلاح از کلمه «شارکوی» (charqui) که به زبان اسپانیایی بهمعنای «گوشت خشک» است، میآید. اما بیشتر جامائیکاییها بر این باور هستند که لغت جرک از یک روش آشپزی سرچشمه میگیرد. در زبان جامائیکایی، جِرکینگ (Jerking) بهمعنای «برگرداندن و چرخاندن مرتب گوشت» است.
مواد لازم ( برای 10 نفر )
- ۱ قاشق غذاخوری پودر فلفل شیرین
- ۱ قاشق غذاخوری پودر آویشن
- نیم قاشق چایخوری فلفل قرمز تند
- نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه سابیدهشده
- نیم قاشق چایخوری مریم گلی آسیابشده
- سه چهارم قاشق چایخوری جوز هندی آسیابشده
- سه چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین
- ۲ قاشق غذاخوری پودر سیر
- ۱ قاشق غذاخوری شیره قند (ملاس)
- یک چهارم لیوان روغن زیتون
- یک چهارم لیوان سویا سس
- سه چهارم لیوان سرکه سیب
- نیم لیوان آب پرتغال
- ۲ عدد فلفل دلمه «هابانرو» یا فلفل هندی نگینی خردشده
- ۳ عدد فلفل سفید پوستکنده و نگینی خردشده
- ۲ تا ۳ کیلوگرم سینه مرغ
دستور پخت:
۱- برای مزهدار کردن مرغ، تمام مواد ذکرشده را در یک کاسه بزرگ بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و بهمدت یک شب در یخچال قرار دهید تا مرغها کاملا با مواد مزهدار شوند.
۲- مرغها را از یخچال دربیاورید و به سیخ بکشید. سپس آنها را روی باربیکیو یا منقل روی حرارت متوسط، کباب کنید. زیر و رو کردن و چرخاندن مداوم مرغ، به یکدست کباب شدن آن کمک میکند.
منبع: کجارو
بسیار جالب
تشکر از شما
سپاس