آشپزی

طرز تهیه “مرغ کَره ای”

مرغ کَره ای  ( Butter Chicken )

“مرغ کَره ای” یک نوع غذای هندی فوق العاده و فراقاره ای است و همیشه درحال تحول می باشد که در شهرهای دهلی، لندن، نیویورک و بیشتر نواحی اطراف این مناطق پخته می شود. در خالص ترین شکل آن، ماست و ادویه بصورت صاف و نرم بر روی مرغ همراه با کره، پیاز، زنجبیل و گوجه فرنگی معطر به گارام ماسالا ( یک نوع ادویه گرم که از ترکیب دارچین و هل ساخته می شود )، زیره سبز، زردچوبه و دارچین تند تزیین می شود.

این دستورالعمل توسط آقای آمان دیپ، جوان شاغل در رستوران آتیکا در شهر ملبورن استرالیا که به عنوان کمک آشپز کار می کرده و برای کارمندان غذا درست می کرده تهیه شده است. این غذا بسیار لوکس است. برای تهیه این غذا نیاز به برنج باسماتی و ترشی انبه همراه با پاپادوم یا نان دارید. اگر این مواد را ندارید می توانید این غذا را با برنج اضافی میل کنید.

مواد لازم:

  • 1/5 فنجان ماست یونانی پرچرب
  • 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • 1/5 قاشق غذاخوری زردچوبه پودر شده
  • 2 قاشق غذاخوری گارام ماسالا
  • 2 قاشق غذاخوری زیره سبز
  • 1350 گرم ران مرغ با استخوان
  • 100 گرم کره ( کره حیوانی )
  • 4 قاشق چای خوری روغن مانند روغن نباتی یا روغن کانولا
  • 2 عدد پیاز متوسط ​​، پوست کنده و خرد شده
  • 4 عدد سیر پوست کنده و ریز شده
  • 3 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه ، پوست کنده و رنده شده یا خرد شده
  • 1 چوب دارچین
  • 2 عدد گوجه فرنگی متوسط ​​تکه شده
  • 2 عدد فلفل قرمز یا 1 عدد فلفل سبز
  • نمک برای طعم دادن
  • 2/3 فنجان سوپ مرغ، کم سدیم یا خانگی
  • نصف فنجان خامه
  • نصف قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی
  • 3 عدد قاشق غذاخوری بادام زمینی یا بادام خرد شده
  • برگ گشنیز به مقدار لازم

مراحل پخت:

1- ماست، آب لیمو، زردچوبه، گارام ماسالا و زیره را در یک ماهی تابه بزرگ بریزید و مخلوط کنید. سپس مرغ را داخل آن قرار دهید و با ماریناد ( ترکیب روغن، سریه و ادویه معطر که در آن گوشت یا ماهی برای مدتی قبل از پخته شدن در آن گذاشته می شود ) بپوشانید. سپس آن را به مدت حداکثر یک روز داخل یخچال قرار دهید.

2- ماهی تابه را روی اجاق با حرارت متوسط بگذارید​​، سپس کره را در روغن ذوب کنید تا شروع به کف کردن کند. پیازها را اضافه کنید و تا زمانی که نیمه شفاف شوند مرتباً هم بزنید. سیر، زنجبیل و دانه های زیره سبز را اضافه کرده و بپزید تا زمانی که پیازها شروع به قهوه ای رنگ شدن درآیند.

3- چوب دارچین، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و نمک را اضافه کنید و آشپزیتان را ادامه دهید تا زمانی که فلفل قرمزها نرم شوند. این کار حدوداً 10 دقیقه به طول می انجامد.

4- مرغ و ماریناد را به ماهی تابه اضافه کنید و 5 دقیقه آشپزی کنید، سپس سوپ مرغ را اضافه کنید. مخلوط را به جوش دربیاورید بعد از آن درجه حرارت را کم کرده تا به آهستگی فرایند جوشیدن ادامه یابد. سرپوش را از روی مرغ بردارید. این مرحله تقریباً 30 دقیقه زمان می برد.

5- آن را در خامه و رب گوجه فرنگی هم بزنید و نان را به مدت 10 تا 15 دقیقه تا زمانی که مرغ پخته شود بجوشانید.

6- در آخر بادام را اضافه کنید، 5 دقیقه دیگر هم آن را بپزید و از روی اجاق بردارید و با برگهای گشنیز تزیین کنید.

 

منبع

4 دیدگاه در “طرز تهیه “مرغ کَره ای”

  1. ناشناس گفت:

    من عاشق غذاهای هندی هستم ممنون از مطالبی که میذارین

    1. حجت طهماسبی گفت:

      ممنون از نظر شما

  2. ناشناس گفت:

    واقعا سایت خوبی دارین ممنون

    1. حجت طهماسبی گفت:

      تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.