در کشور ترکیه چه غذاهایی با مرغ پخته میشود؟
کشور ترکیه شاید مرزهایی جدا با کشور ما داشته باشد اما از نظر غذا، دو کشور شباهتهای فراوانی با یکدیگر دارند. یکی از مواد اولیهای که در بسیاری از غذاهای ترکی استفاده میشود، مرغ است. مرغ جزو یکی از اشتراکهای فرهنگی بین دو کشور است و غذایی است که با ذائقه ایرانی همخوانی دارد. اما چه غذاهایی در ترکیه با مرغ تهیه میشود؟
در لیست زیر اشارهای به چند خوراکی خوشمزه و محبوب ترکی خواهیم داشت.
کباب دونر
دونر یا کباب ترکی شاید معروفترین غذای ترکی باشد. این غذا نه تنها محبوبیت بالایی بین مردم ترکیه دارد، بلکه در ایران هم طرفداران فراوانی دارد. عموماً دونر از گوشت قرمز یا گوشت مرغ تهیه میشود. خوردن یک دونر خوشمزه همیشه یک تجربه تازه و جذاب است. در تهیه دونر در کنار گوشت، عموماً از ماست، انواع ادویههای مانند پودر پیاز، فلفل و پودر سیر و رب گوجه استفاده میشود.
دوروم
دوروم یک نوع لقمه سنگین و خوشمزه است. اکثر لقمهها، مانند لقمه حمص یک میانوعده سبک هستند. اما لقمه دوروم غذایی کامل است. عموماً برای پر کردن این لقمه، از باقیمانده دونر مرغ استفاده میشود. برای درست کردن یک لقمه دوروم میتوان از نان تختی همچون نان لواش استفاده کرد. در حقیقت این هم یک اشتراک فرهنگی میان ایران و ترکیه است. نان لواش! اما تفاوت دوروم و دونر چیست؟ دونر یک پرس کباب بزرگ است اما دوروم به نوعی یک شاورما است و یک لقمه گلچین شده از تمام خوراکیهای دونر است.
پرده پیلاوا
هر غذایی یک تاریخچه پشت خود دارد. شاید مواد تشکیلدهنده آن قصهای برای تعریف کردن داشته باشند یا نحوه تهیه آن چیزی برای گفتن داشته باشد. پرده پیلاوا هم یک قصه جذاب دارد. این غذا عموماً توسط مادرشوهر برای تازه عروس پخته میشود. پرده پیلاوا نوعی کیک است که درون آن با برنج و مرغ پر شده است. اصلیترین مواد تشکیل دهنده این غذا عبارتند از: برنج، مرغ، بادام، کره، کشمش، تخممرغ و چندین خوردنی دیگر که همگی با هم یک وعده غذایی فوقالعاده خوشمزه را تشکیل میدهند.
شش تاووک
شش تاووک نوعی کباب شبیه شش کباب است اما برخلاف شش کباب که از گوشت بره و گوسفند استفاده میکند، شش تاووک غذایی است که از مرغ تهیه میشود. ابتدا باید یک ماریناد ساده برای غذا تهیه کنید. ماست یا شیر، پیاز، سیر و ادویه هایی که طعمی بهشتی به مرغ اضافه میکنند. همچنین در ترکیه برای تهیه این غذا از سینه بدون استخوان مرغ استفاده میشود. عموماً این غذای خوشمزه با نان تازه میل میشود اما با برنج هم مطمئناً طعم خوبی خواهد داشت.
تاووک کورباسی
تاووک کورباسی یک نوع سوپ بسیار غلیظ و خوشمزه است که اصلیترین ماده آن مرغ و عصاره مرغ است. برای تهیه این سوپ از ران یا سینه مرغ استفاده میشود. این قسمت از مرغ در آب با سبزیجاتی همچون پیاز جوشانده میشود تا گوشت مرغ نرم شود. آرد، ماست، تخممرغ، کره و ادویهجات مختلف هم به این سوپ خوشمزه اضافه میشود.
تمامی این غذاها، غذاهایی هستند که در ترکیه طرفداران فراوانی دارند و همه آن ها از مرغ به عنوان مادهی اصلی تشکیلدهنده استفاده میکنند. این غذاها برای ذائقه ایرانی هم بسیار مناسب است و آن چنان تفاوتی میان دو کشور وجود ندارد.
منابع:
https://www.pocoloco.be/en/recepten/chicken-durum
https://betterbegrilled.com/recipes/chicken-doner-kebab
https://www.turkishyummies.com/drape-pilaf-perde-pilavi/
https://www.thespruceeats.com/basic-turkish-chicken-kebab-3274263
https://www.turkishfoodandrecipes.com/2014/02/creamy-chicken-soup-tavuk-corbasi.html
بسیار عالی
فقط کباب ترکی