حبوبات ها سرشار از پروتئین بوده و منبع بسیار خوبی از فیبر و آهن هستند که باید در وعده هایی غذایی خود از آنها استفاده کنیم. در این مطلب با فوت و فن های پخت حبوبات آشنا می شوید.
خیساندن حبوبات
1- خیساندن در طول شب
برای خیساندن حبوبات در روش سنتی، 5 سانت آب روی حبوبات بریزید تا تمام حبوبات را آب فراگیرد. به ازای هر پیمانه حبوبات، 1 قاشق غذا خوری نمک آشپزخانه اضافه کنید و بگذارید حداقل 4 ساعت یا حداکثر 12 ساعت خیس بخورد. قبل از پخت، آب و نمک را تخلیه کرده و حبوبات را با آب شستشو دهید.
2- خیساندن سریع
حبوبات را در قابلمه روی اجاق گاز قرار دهید و تا 5 سانت روی آنها را با آب بپوشانید. اگر دوست دارید نمک اضافه کنید و به جوش بیاورید. حرارت را خاموش کنید و در قابلمه را بگذارید تا یک ساعت خیس بخورد. سپس آب آنها را خالی کرده و با آب شستشو دهید.
پختن حبوبات
1- پختن حبوبات در قابلمه روی گاز
حبوبات خود را درون قابلمه ریخته و حداقل 5 سانت آب روی آن را بگیرد و جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کنید. آنها را به آرامی و گاهی به هم بزنید. هرگز اجازه ندهید که آب آنها به شدت قل بزند و بگذارید ریزجوش بزند. قل های شدید می تواند پوست آنها را ترک کرده و آنها را خمیرکند یا به طور یکنواخت پخته نشوند.
زمان پخت بسته به نوع و سایز حبوبات و تازگی آن متفاوت است. مثلا حدود 15 دقیقه برای عدس قرمز یا حداکثر 3 تا 4 ساعت برای نخود یا لوبیا خیس نخورده و اگر خیس خورده باشند حدود یک ساعت و نیم تا 2 ساعت طول می کشد.
2- پختن حبوبات با آرام پز
یکی دیگر از فوت و فن های پخت حبوبات، استفاده از آرام پز است. برای استفاده از آرام پز، حبوبات خود را با 5 سانت آب یا آبگوشت بپوشانید و هر نوع ادویه یا سبزی معطری که می خواهید درون آن بریزید. دستگاه خود را روی درجه کم تنظیم کنید تا زمانی که حبوبات پخته شود.
زمان پخت حبوبات در آرام پز بسته به نوع حبوبات و تازگی آنها معمولاً 3 تا 6 ساعت طول می کشد. اگر در حال پختن لوبیای قرمز هستید، ابتدا باید 10 دقیقه قبل از افزودن آنها آرام پز، آنها را روی اجاق گاز بجوشانید. این امر باعث هضم بهتر آنها می شود.
3- پختن حبوبات در زودپز
برای پختن حبوبات در زودپز، حبوبات خیس خورده یا نخورده را با آب کافی قرار دهید تا 5 سانت روی آنها را بگیرد. هر ادویه ای که دوست دارید و یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید تا در صورت کف کردن سوراخ خروجی هوا را نگیرد. اطمینان حاصل کنید که از حداکثر خط پرکننده برای مارک زودپز خود تجاوز نکنید.
زمان پخت حبوبات در زودپز معمولاً برای حبوبات کوچک مانند لوبیا چشم بلبلی ، عدس و لپه 5 تا 10 دقیقه طول می کشد. برای حبوبات بزرگتر مانند نخود 35 تا 40 دقیقه زمان می برد. حبوبات خیس خورده سریعتر از حبوبات خیس نخورده طبخ می شوند.
منبع: چند نقطه
سلام
خیلی خوب بود واقعا استفاده کردم