در قسمت قبل درباره لذیذترین غذاهایی که با تخم مرغ در دنیا طبخ می شوند نوشتیم و برای هر گوشه از این کره خاکی نمونه ای آوردیم. گفتیم که تخم مرغ یک ماده غذایی مقوی و لازم برای بدن است که متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه می کنند و غذاهای زیادی هستند که با تخم مرغ طبخ می شوند. امروز قسمت دوم این مقاله را برایتان آمده کرده ایم.
۷ ) اسکاچ اِگ – انگلستان

اسکاچ اِگ
نایجلا لاوسون اسکاچ اگ را با چاشنی مایونز انبه و ترشی میپسندد. اسکاچ اگ همان تخم مرغ پخته است که اطرافش با گوشت میپوشانند و سپس در زردهی تخم مرغ میغلتانند و در نهایت نیز آن را به آرد سخاری آغشته و سپس همانند کتلت سرخ میکنند. البته در گذشته از ماهی نیز در گوشت اسکاچ اگ استفاده میشده اما امروزه که تقریباً همه از گوشت خوک استفاده میکنند دیگر کسی سراغ ماهی نمیرود، البته گوردون رمزی استفاده از پودینگ سیاه و سیب سبز رندهشده را ترجیح میدهد.
۸ ) پای کیش – فرانسه و آلمان

پای کیش
پای کیش نیز از دیگر خوشمزه ترین غذاهای دنیا به حساب میآید که از تخم مرغ، شیر و ادویهجات تهیه میشود. این کیک روباز و خوش طعم را از دیرباز با خمیر شیرینی میپزند. گفته میشود پای کیش ریشه در اواسط دوران پادشاهی آلمان دارد و بعدها پایش به اقسا نقاط دنیا کشیده شده. این غذا پس از آنکه وارد فرانسه شد نام (لورن) را برایش برگزیدند و پیاز و بیکن به آن افزودند. پس از گذشت زمان بسیاری نیز پنیر به دستور طبخ آن اضافه شد اما سنتیها همچون آلن دوکاسه همان کیش لورین سنتی را ترجیح میدهند.
۹ ) ترشی تخم مرغ – آمریکا و انگلستان

ترشی تخم مرغ
ترشی تخم مرغ در میان مردمان قرن نوزدهم انگلستان بسیار محبوب بود. این چاشنی بعدها وارد کافههای آمریکا شد و پایش حتی به انیمیشن سیمسونها نیز رسید. برای تهیهی ترشی تخم مرغ از سرکه، زردچوبه، کلم قرمز و چقندر استفاده میشوند.
۱۰ ) املت مِنِمِن – ترکیه

املت مِنِمِن
نام این املت برگرفته از مکانی در ترکیه است، محلی که این املت برای صبحانه شهرت بسیاری دارد و اغلب نیز همراه ماست و نان معمولی یا نان تست سرو میشود. منمن را نیز همچون شاکشوکا با تخم مرغ همزده و فلفل و گوجه فرنگی طبخ میکنند. این املت خوشمزه را میتوان همراه پنیر فتا، پیاز و سوجوک (نوعی سوسیس خشکشده) میل کرد. اوزلم وارِن، نویسندهی ترکزبان، در کتاب (از سیر تا پیاز تخم مرغ) مینویسد منمن اغلب در ظروف مسی ترکیهای به اسم ساهان پخته میشود و البته نمیتوان آن را صرفاً غذای صبحانه دانست، اما برای شامی سبک بینظیر است و حتی یک ناهار کامل نیز به حساب میآید.
۱۱ ) تخم مرغ با سس رانچرا – مکزیک

تخم مرغ با سس رانچرا
تخم مرغ با سس رانچرا یکی از خوشمزه ترین غذاهای دنیا است که برای صبحانه سرو میشود و انواع بسیار گونانی در طبخ دارد. تخم مرغ، ترتیلا، لوبیای آبپز و کوبیده و سرخشده، پنیر و سس سالسا مواد مورد نیاز برای طبخ این غذای خوشمزه هستند. سوسیس، گوآکاموله و خامهی ترش نیز از جمله افزودنیهایی هستند که میتوان هنگام سرو غذا به آن افزود. البته اگر از طرفداران پنیر سنتی کوتیجا نیستید تقریباً هر نوع پنیری را میتوانید جایگزینش کنید. در یکی دیگر از انواع طبخ این صبحانهی مکزیکی از هر دو سس قرمز و سبز سالسا استفاده میشود. گابریلا کامارا، سرآشپز مکزیکی، برای تهیهی دو سس قرمز و سبز سالسا دستور پختی بسیار لذیذ دارد که از نوعی گیاه معطر مکزیکی به نام اِپازوته استفاده میکند.
۱۲ ) سالاد تخم مرغ – فرانسه

سالاد تخم مرغ
سس مایونز را انگار ساختهاند فقط برای طعم لذیذ سالاد تخم مرغ. البته مایونز ریشه در قرن هجدهم فرانسه دارد اما گفته میشود کار یک بریتانیایی بوده که در نهایت تخم مرغ را به سس مایونز افزوده و روی نان مالیده. ساندیوچهای سالاد تخم مرغ امروزی که از بایدهای هر اغذیهفروشی محسوب میشود نسبت به گذشته تقریباً دستنخورده باقی مانده. به گفتهی سرآشپز نیک مونتگومری دو نوع سالاد تخم مرغ در فروشگاههای ژاپنی یافت میشود که یا با تخم پختهی سفت تهیه شدهاند و یا با تخم مرغ عسلی؛ همچنین روی نان ساندویچ نیز هم خردل دیژون میریزند و هم خامهی ترش فرانسوی.
قسمت دوم مقاله لذیذترین غذاهایی که با تخم مرغ طبخ می شوند هم به پایان رسید. در روزهای آینده قسمت سوم و آخر این مطلب منتشر خواهد شد.
منبع: روزیاتو