تخم مرغ یک ماده غذایی مقوی و لازم برای بدن است که متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه می کنند. غذاهای زیادی هستند که با تخم مرغ طبخ می شوند. در این مطلب می خواهیم لذیذترین غذاهایی که با تخم مرغ طبخ میشوند را به اطلاع شما برسانیم.
۱ ) شاکشوکا – خاورمیانه و شمال آفریقا

شاکشوکا
2 ) همبرگر با تخم مرغ – استرالیا

همبرگر با تخم مرغ
غذاهای استرالیایی به استفاده از مواد تازه مشهورند اما یکی از پرطفدارترین و لذیذترین غذاهای استرالیایی همین همبرگر با تخم مرغ است که عکسش را میبینید. در همبرگرهای استرالیایی چند تکهی کوچک بیف دایرهای را با پیازداغ و پنیر میان دو تکه نان میگذارند در این نوع همبرگر خاص نیز یک لایه تخم مرغ به آن میآفزایند. کاهو و گوجه فرنگی نیز در صورت تمایل به این همبرگر اضافه میشوند.
۳ ) املت – فرانسه

املت
هنوز هیچکسی نمیداند املت از کجا پدیدار شده، نه ریشهی واژهاش مشخص است و نه مبدأ خود غذا. با این حال طبق دانشنامهای که شورای ترویج مصرف تخم مرغ در آمریکا تهیه کرده املت ظاهراً ریشه در روم باستان و واژهی (اووِمِل) به معنای (تخم مرغ و عسل) دارد. اما این املتی که امروزه مصرف میکنیم و عاشقش هستیم از خوشمزه ترین غذاهای دنیا است و احتمالاً از فرانسه آمده. املت انواع طبخ متفاوتی هم دارد اما ژاک پیپِن میگوید برای پختن املت فرانسوی باید سبزیجات تازه به تخم مرغ همزده افزود و همراه کره در ماهیتابهای داغ بگذارید تا بپزد. سپس هنگامی که صدای جلز و ولزش بلند شد باید ماهیتابه را تکان داد و تخم مرغ را یک دقیقه به هم زد و سپس از یک سمت به روی خودش خم کرد. هاوارد هِلمِر این غذا را طی ۴۲ ثانیه پخته و نامش را در کتاب گینس به ثبت رسانده است.
۴ ) کاربونارا

کاربونارا
غذاهایی که دستور طبخ سادهای دارند اغلب اختلافات گوناگونی میان آشپزها ایجاد میکنند و کاربونارا نیز از این قاعده مستثنی نیست. تخم مرغ، پنیر، گوشت خوک دودی، فلفل سیاه و پاستا مواد اصلی این غذا را تشکیل میدهند. کاربونارا ریشه در روم باستان دارد و گفته میشود این غذا زمانی احیا شد که ایتالیاییها پس از پایان جنگ جهانی دوم به پاستایشان کمی بیکن و پودر زردهی تخم مرغ (جیرهی غذایی آمریکایی) اضافه میکردند. به هر حال طبخ کاربونارا حدود ۴۰۰ نوع مختلف دارد و امیلیو دِنته فِراچی مورخ محصولات غذایی گفته مردمان روم باستان به جای بیکن از پانشیتا یا گوآنچاله (نوعی گوشت دودی)، از زردهی تخم مرغ تازه به جای پودر زردهی تخم مرغ و هچنین از پنیر پکورینو رومانو به جای پنیرهای دیگر استفاده میکردند. کاربونارا از آن دسته غذاهایی است که هم قدمت بسیار قدیمی دارد و هم طبخش بسیار آسان است.
۵ ) اِگز بِنِدیکت

اِگز بِنِدیکت
اگز بندیکت از دیگر خوشمزه ترین غذاهای دنیا است که هم برای صبحانه و هم برای ناهار میتوان سرو کرد. ریشهی این غذا به قرن نوزدهم و در نیویورک بازمیگردد. ریچل کانگ در کتابش نوشته اگز بندیکت نامش را وامدار لیگرَنت بندیکت، صاحب رستوران دِلمونیکوز، است و شاید هم برگرفته از نام یک کارگزار بورس به نام لموئِل بندیکت باشد که در رستورانی در والدورف غذایی سفارش داد تا خماری الکل را از سرش بپراند اما در عوض آنچه برایش سرو کردند تخم مرغ و نان تست و بیکن و سس هالیندز بود.
۶ ) تورتیا اسپانیولا – اسپانیا

تورتیا اسپانیولا
یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای دنیا تورتیا اسپانیولا است که بیشتر به نام املت اسپانیایی شهرت دارد و گوجه فرنگی و تخم مرغ اجزای اصلی آن را تشکیل میدهند. مجلهی آشپزی بُن اَپِتیت دربارهی دستور طبخ این غذا و نکتهی مهمش نوشته: «تخم مرغ باید کمی ناپخته بماند» تا بافت کاستاردیاش حفظ شود.
قسمت اول مقاله لذیذترین غذاهایی که با تخم مرغ طبخ می شوند به پایان رسید. در روزهای آینده قسمت های بعدی این مطلب منتشر خواهد شد.
منبع: روزیاتو
همبرگر با تخم مرغ جالب بود