اخبار

مرغ؛ محبوب ترین پروتئین جهانی

مرغ؛ محبوب ترین پروتئین جهانی

در سال ۲۰۱۹ ، بازار مرغ طیور شاهد افزایش ۶ درصدی بود که میزان تجارت این ماده غذایی را به ۲۳۱٫۵ میلیارد دلار افزایش داد و همچنان نشان دهنده این موضوع است که مرغ؛ محبوب ترین پروتئین جهانی است. براساس گزارش IndexBox ، مصرف جهانی مرغ در سال ۲۰۱۹ با سهم ۴۰ درصدی از بازار مصرف به اوج خود رسید و روند صعودی مصرف رو به رشد پیش بینی می شود.

کشورهایی که بیشترین میزان مصرف مرغ در سال ۲۰۱۹ را داشتند عبارتند از چین (۲۰ میلیون تن) ، ایالات متحده (۱۹ میلیون تن) و برزیل (۱۲ میلیون تن) و جایگاه های بعدی به ترتیب به این کشورها اختصاص دارند: روسیه، مکزیک ، هند ، ژاپن ، اندونزی ، ایران ، آفریقای جنوبی، مالزی و میانمار ، که در کنار هم ۲۱٪ سهم بازار بیشتر را تشکیل می دهند.

کشورهایی که بالاترین میزان مصرف سرانه طیور را در سال ۲۰۱۹ ثبت کرده اندعبارتند از مالزی (۶۳ کیلوگرم به ازای هر نفر) ، ایالات متحده (۵۸ کیلوگرم به ازای هر نفر) و برزیل (برای هر نفر ۵۷ کیلوگرم)، قابل توجه ترین میزان رشد از نظر مصرف سرانه مرغ ، در بین کشورهای مصرف کننده پیشرو، میانمار می باشد.

پیش بینی جهانی مرغ طی سال های ۲۰۲۰-۲۰۳۰

طبق گزارش فائو ، تولید جهانی مرغ طیور در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۳۷ میلیون تن تخمین زده می شود ، با رشد پیش بینی شده در چین، اتحادیه اروپا ، انگلیس ، برزیل و مکزیک. پیش بینی می شود سرمایه گذاری های جدید در ظرفیت های پردازش مرغ (کشتارگاه ها و واحدهای فراوری مرغ) باعث افزایش تولید در اتحادیه اروپا و انگلیس شود ، اگرچه هنوز تأثیرات Covid-19 و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشخص نشده است.

انتظار می رود تولید مرغ در برزیل، آفریقای جنوبی و مکزیک افزایش یابد. برزیل این افزایش تولید را بدلیل به دلیل افزایش تقاضا برای واردات (به ویژه از چین)، آفریقای جنوبی به دلیل تقاضای زیاد در بازار مصرف کنندکنندگان و مکزیک به دلیل قیمت های پایین و رقابتی خوراک طیور را شاهد هستند.

تولید مرغ جهانی

در سال ۲۰۱۹ ، میزان طیور تولید شده در سطح جهان به ۱۳۰ میلیون تن افزایش یافته است، که نسبت به سال ۲۰۱۸ شاهد رشد ۳٫۷ درصدی بوده ایم. انتظار می رود این رشد ادامه یافته و مرغ به سهم ۴۵٪ از تولید جهانی پروتئین در سطح بین المللی برسد.

کشورهایی که بیشترین میزان تولید مرغ در سال ۲۰۱۹ را داشتند، عبارتند از: ایالات متحده (۲۳ میلیون تن)، چین (۲۰ میلیون تن) و برزیل (۱۶ میلیون تن). کشورهای روسیه ، هند ، مکزیک ، اندونزی ، ترکیه ، ژاپن ، ایران ، آرژانتین و میانمار تا حدودی عقب مانده اند در جایگاه بعدی قرار گرفته اند. روسیه قابل توجه ترین نرخ رشد را از نظر تولید مرغ در بین کشورهای مهم تولید کننده از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ بدست آورده است.

تجارت جهانی مرغ

برای چهارمین سال متوالی، بازار تجارت جهانی، رکورد رشد مرغ را ثبت کرد که در سال ۲۰۱۹ با رشد ۲٫۲ درصدی به میزان ۱۷ میلیون تن افزایش یافت. حجم کل صادرات مرغ با میانگین سالانه ۳٫۳٪ رشد در دوره ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ روند افزایشی داشته است و نشان می دهد که مرغ؛ محبوب ترین پروتئین جهانی است.

صادرات براساس کشور

صادرکنندگان اصلی مرغ در سال ۲۰۱۹ عبارتند از برزیل (۴ میلیون تن) و ایالات متحده (۳٫۶ میلیون تن) بودند که تقریبا به ترتیب ۲۴٪ و ۲۲٪ از کل صادرات جهانی مرغ را به خود اختصاص دادند. پس از آنها هلند (۱٫۵ میلیون تن) و لهستان (۱٫۵ میلیون تن)، سهم ۱۸٪ از کل صادرات را داشتند. در پی این کشورها بلژیک (۵۰۹ هزار تن) ، ترکیه ( ۴۹۳ هزار تن) و با آلمان (۴۷۳ هزار تن) در رتبه های بعدی بودند. از نظر ارزش دلاری، بزرگترین کشورهای تأمین کننده طیور در سراسر جهان برزیل (۶٫۵ میلیارد دلار) ، ایالات متحده (۳٫۷ میلیارد دلار) و لهستان (۲٫۹ میلیارد دلار) با سهم ۴۸٪ از صادرات جهانی بودند.

منبع: آگنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.