مقالات

مزه دار کردن ماهی به روش جنوبی ها

مزه دار کردن ماهی به روش جنوبی ها

اهالی جنوب ایران برای مزه دار کردن ماهی از روش‌هایی استفاده می‌کنند که ماهی را بسیار خوشمزه و ترد می‌کند. برای مزه‌دار کردن ماهی می‌توان از سبزیجات و ادویه‌های گوناگونی استفاده کرد. در این مطلب با مزه دار کردن ماهی به روش جنوبی ها آشنا می شویم.

گشنیز

این سبزی نه تنها در جنوب ایران بلکه بین اعراب و هندی‌ها هم یکی از پرمصرف‌ترین سبزی‌هاست. در انواع قلیه، برای پر کردن داخل شکم ماهی و در انواع کاری‌ها از این سبزی معطر استفاده می‌شود. این سبزی علاوه بر اینکه خاصیت میکروب‌زدایی دارد ضدنفخ و دل درد هم هست. 

سیر و پیاز

این دو یار دوست داشتنی، درواقع جزءلاینفک بیشتر غذاها هستند. هر دو از نظر طب سنتی گرم و خشک هستند. سیر کاهش دهنده فشارخون و آنتی‌بیوتیکی طبیعی و پیاز هم به‌عنوان پایین آورنده قندخون و یک انسولین طبیعی بسیار محبوب است.

زنجفیل

این ریشه دوست‌داشتنی گل سر سبد آشپزی سبک هندی و چینی است. زنجفیل علاوه بر خاصیت انرژی‌زایی، کلسترول خون را پایین می‌آورد و به هضم غذا کمک می‌کند و از همه مهم‌تر اینکه خاصیت ضدسرطانی دارد. 

رزماری

استفاده از گیاه رزماری، یکی دیگر از راه های مزه دار کردن ماهی به روش جنوبی ها است. این گیاه خوشبوی مدیترانه‌ای برای از بین بردن بوی بد و تند ماهی، میگو و مرغ بهترین انتخاب است. برای نگهداری رزماری تازه برگ‌های آن را از ساقه جدا کنید و درون دستمال کاغذی گذاشته و بعد در یک کیسه فریزر قرار دهید و داخل یخچال بگذارید. 

تمر هندی

تمرهندی اصالتاً آفریقایی است. این گیاه اولین‌بار در مناطق استوایی قاره آفریقا روییده است. تمرهندی صدها سال پیش به وسیله کشتی به هند منتقل شد و در آنجا پرورش پیدا کرد. پس از آن، این گیاه در سراسر جهان پخش شد. این روزها شما با سر زدن به بازار، تمرهندی را در دو نوع شور و شیرین پیدا می‌کنید. تمرهندی رسیده و شیرین به عنوان میوه مصرف می‌شود. تمرهندی خاصیت ضد درد و ضد باکتریایی هم دارد و مهم‌تر از همه، منبعی غنی از آنتی اکسیدان است. پس این خوراکی خوشمزه را اصلاً دست کم نگیرید.

منبع: شور و شیرین

2 دیدگاه در “مزه دار کردن ماهی به روش جنوبی ها

  1. ناشناس گفت:

    سلام ممنون از شما بنظرم استفاده از زنجفیل از همه بهتره

    1. مجله پرحنایی گفت:

      سپاس از نظر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.