تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی متعادل و بکار بردن ترفندهایی در آشپزی موجب کاهش کلسترول و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی می شود. داشتن رژیم غذایی متعادل با مقدار زیادی میوه و سبزیجات یکی از کلیدهای جلوگیری از میزان بالای کلسترول است. در این مطلب درباره کاهش کلسترول با استفاده از ترفندهای آشپزی صحبت کنیم.
از مصرف سس و چاشنی ها بپرهیزید
از مصرف سس و چاشنی برای کاهش کلسترول پرهیز کنید. سس ها و چاشنی ها به طعم دار کردن گوشت، سبزیجات و بسیاری از غذاهای دیگر کمک می کنند. اما مشکل این است که آن ها پر از چربی، کلسترول و مواد افزودنی دیگر هستند که در طول زمان می توانند بر سلامت شما تاثیر بگذارند. در واقع خوردن آن ها به طور مرتب یکی از عوامل کلسترول بالا و مشکلات متابولیک است. اگر می خواهید غذاها را طعم دار کنید، از چاشنی های سالم استفاده کنید مثل :آبلیمو ، ماست یونانی ، گوجه، ادویه، سرکه سیب
محصولات لبنی کم چرب مصرف کنید
در حالی که محصولات لبنی حاوی مواد مغذی هستند برای سلامتی ما مفید هستند، مهم است به خاطر داشته باشیم آن ها منبع مهمی از کلسترول هستند چون منشا حیوانی دارند. شیر ، ماست، پنیر و دیگر محصولات مشابه پراز چربی های اشباع شده هستند که توسط بدن جذب می شوند. می توانید محصولات کم چرب محصولات لبنی مورد علاقه را خریداری کنید.
مصرف مارگارین را محدود کنید
یکی دیگر از روش های کاهش کلسترول با استفاده از ترفندهای آشپزی ، استفاده از کره گیاهی است. کره گیاهی در بسیاری از دستورها است. چیزی که بسیاری از مردم نمی دانند این است که منبع مهم کلسترول است. اگر چه مزه ی خوبی دارد و خیلی تطبیق پذیر است، بهترین گزینه کاهش مصرف مارگارین و جایگزین آن با چربی های سالم است. اگر به استفاده مارگارین در دستور العمل ها عادت دارید از چربی های سالم مثل روغن پونه کوهی ،روغن زیتون ، روغن کلزا ،روغن نارگیل و روغن آوکادو بهره ببرید.
روش های آشپزی را بررسی کنید
بسیاری از مردم درباره روشی که برای طبخ غذاها استفاده می کنند فکر نمی کنند. اگرچه ممکن است به نظر برسد مهم نیست، اما در واقع خیلی با کلسترول بالا سروکار دارد. چربی، هم چنین تری گلیسیرید ، در شریان ها تجمع می یابند وقتی روغن های اشباع شده و چربی ها در آشپزی به کار می روند. اول از همه به جای سرخ کردن سعی کنید غذاها را کباب یا بخار پز کنید. همچنین در دماهای پایین آشپزی تا کیفیت مواد مغذی را حفظ کنید.
روغن زیتون را در رژیم غذایی بگنجانید
روغن زیتون و زیتون مصرف کلسترول را کاهش می دهند. به خاطر غلظت بالای مواد مغذی ضروری و چربی های سالم، روغن زیتون یک ماده ضروری در آشپزخانه است. روغن زیتون حاوی امگا۳ ، مواد معدنی، ویتامین ای است که کلسترول خوب را بالا ببرد. اثرات استرس اکسیداتیو را کاهش داده و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. برای استفاده، یک قاشق روغن زیتون پر را با شکم خالی بخورید. از روغن زیتون برای چاشنی سالاد استفاده کنید. روغن زیتون را به سوپ، خورش، اسموتی و دستور العمل های دیگر اضافه کنید.
منبع: نمناک