خوراکی های زیادی در جهان وجود دارند که مصرف اشتباه آنها منجر به خطرات زیادی مانند مسمومیت و یا حتی مرگ می شود. در این مقاله با 6 خوراکی رایج در جهان که مصرف اشتباه آنها منجر به مرگ خواهد شد آشنا می شویم.
عسل
ممکن است بسیار عجیب به نظر برسد، اما عسل می تواند ماده خوراکی بسیار سمی به شمار آید. زمانی که عسل مراحل پاستوریزه شدن خود را طی می کند، مواد سمی ذکر شده را از دست می دهد. مصرف حتی یک قاشق از عسلی که هنوز پاستوریزه نشده می تواند، باعث سردرد، احساس گیجی، ضعف و تهوع شود و این روند می تواند تا ۲۴ ساعت ادامه پیدا کند. در برخی موارد مصرف بیش از یک قاشق آن می تواند سبب مرگ نیز بشود.
بادام هندی
زمانی که در مغازه ای وارد می شوید که بادام هندی خام را می فروشند، بدانید که فروشنده در مورد خام بودن آن به شما دروغ می گوید. آن بادام هندی ها، در واقع برای از بین بردن نوعی ماده شیمیایی به نام «اوروشیول» بخار داده شده اند. این سم همان نمونه ای است که در پیچک سمی آمریکایی نیز یافت می شود و گفتنی است در میان افرادی که سابقه آلرژی به چنین پیچک هایی را دارند می تواند کشنده باشد. بنابراین، زمانی که بادام زمینی خام را ملاحظه کردید آن را میل نکنید. بسته به میزان آلرژی و عکس العمل بدن مصرف مقداری از بادام زمینی خام می تواند بسیار خطرناک باشد.
ریواس
برگ های ریواس که قرار هم نیست پخته یا سرخ شوند، دارای «اسید اگزالیک» هستند که سبب ایجاد سنگ کلیه می شود. حدود ۵ هزار گرم از آن می تواند باعث مرگ شود و مصرف کمتر از این میزان هم می تواند سبب بیماری شدید گردد.
سیب زمینی
یکی دیگر از 6 خوراکی رایج در جهان که مصرف اشتباه آنها منجر به مرگ خواهد شد سیب زمینی است. حتما شنیده اید که اگر سیب زمانی در زمان درستی مصرف نشود می تواند بسیار خطرناک باشد. برگ، ریشه و ساقه سیب زمینی حاوی ماده ای به نام «گلیکو آلکالوئید» است. اگر سیب زمینی را در مکان نامناسبی همچون جاهای مرطوب و در معرض نور خصوصا به مدت طولانی قرار دهید، می تواند ماده فوق الذکر را در خود شکل دهد. بهتر است از نگهداری سیب زمینی به مدت طولانی پرهیز کنید. مطالعات علمی انجام پذیرفته در این زمینه نشان داده اگر فردی با وزن تقریبی ۴۶ کیلوگرم حدود ۴۰۰ گرم از سیب زمینی آلوده به ماده مذکور را مصرف کند، عوارض شدیدی را تجربه خواهد نمود و احتمال دارد جانش را از دست بدهد.
لوبیای قرمز
خوردن برخی از مواد غذایی آن هم به صورت خام می تواند بسیار خطرناک باشد. یکی از این مواد غذایی لوبیای قرمز است، چرا که نوعی اسید به نام «لکتین» را داراست که عمدتاً باعث از بین رفتن سلول های معده می شود. تنها راهی که باعث می گردد از ورود چنین سمی به بدن جلوگیری به عمل آید این است که ابتدا لوبیا را به مدت ۵ ساعت خیسانده و سپس مراحل پخت آن را انجام دهید. در غیر این صورت خوردن نصف فنجان از آن می تواند سبب بیماری شدید در شما شود.
نوعی ماهی به نام The Silver Stripe Blaasop
عمدتاً ماهی هایی که از دریای مدیترانه گرفته می شوند باید با احتیاط فراوانی مصرف شوند. آشپزهایی که می خواهند ماهی Silver Stripe Blaasop را تهیه کنند، باید کاملاً مراقب مواد سمی موجود در برخی از ارگان های آن باشند، چرا که خوردن تنها اندکی از سموم موجود در این ماهی می تواند سبب فلج شدن برخی از ماهیچه های بدن و مشکلات تنفسی گردد.
منبع: روزیاتو